domingo, 2 de diciembre de 2012

HÀBITS ALIMENTARIS

En molts països desenvolupats, per exemple, són freqüents els desequilibris nutricionals i les malaties lligades a l'alimentació com a conseqüència d'una dieta inadequada, que es caracteritza per:
- Un contingut calòric molt elevat que afavorix l'obesitat i algun tipus de diabetis.
- L'abundància d'aliments rics en colesterol i greixos saturats que augmenten el risc de patir malalties de l'aparell circulatori.
- L'abús d'aliments refinats i amb poc residus que ocasionen problemes d'estrenyiment per falta de fibra alimentària.
- La preponderància d'aliments proteics que proporcionen un excés d'aminoàcids que han de ser elimitats pel fetge i el renyó, la qual cosa suposa un teball addicional per a estos òrgans.
- El consum de plats preparats que incorporen a la dieta molt additius amb els seus conseqüents efectes perjudicials per a la salut.

En els països subdesenvolupats, per la seua part, l'alimentació tampoc és l'adequada pels següents motius:
- Les dietes tenen un baix contingut calòric i no proporcionen a l'organisme l'energia necessària.
- Amb freqüència es tracta de dietes monòtones on la falta de varietat d'aliments originen carències nutricionals importants.
- El consum de proteïnes és baix, ja que els aliments que les contenen són escassos i resulta més car de produir-los.
- Les condicions sanitàries en la manipulació i conservació dels aliments són, en moltes ocasions, deficients, la qual cosa provoca malalties infeccioses i intoxicacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario