sábado, 8 de diciembre de 2012

HÀBITS SALUDABLES DE L'APARELL DIGESTIU

- Mastergar a poc a poc per a triturar completament els aliments. D'aquesta forma es faciliten els processos digetius posteriors i s'estimula la insalivació.
- Raspallar-se les dents després de cada menjada, sobre tot després de prendre substàncies ensucrades, per a eliminar les restes d'aliments, i utilitzar fil dental per a netejar perfectament l'espai entre les dents on el raspall no pot aplegar. Anar al dentiste al menys una vegada a l'any.
- Respectar les hores de menjades procurant no menjar fora d'elles per a no sotmetre l'aparell digestiu a un treball continu.
- No prendre begudes ni menjars excessivament calents, ja que poden produir la irritació de les mucoses de la boca, de la faringe i de l'esòfag, ni abusar dels aliments picants, ja que provoquen la irritació de la mucosa de l'estómac.
- Netejar-se les mans abans de menjar i assegurar-se que els aliments i begudes que s'ingerixen estan en perfecte estat per a impedir tant infeccions com intoxicacions alimentàries.
- Consumir aliments amb suficient quantitat de fibra per a afavorir el moviment intestinal i l'avanç dels aliments i l'expulsió de la matèria fecal i evitar l'estrenyiment.
- Realitzar activitat física de manera habitual, ja que contribuïx a prevenir l'estrenyiment.
- Evitar les begudes alcohòliques. La ingesta excessiva d'alcohol de forma continuada produïx lesions irreversibles en el fetge i el pàncrees i afavorix el càncer d'estómac i d'esòfag.
- No fumar. Com ja saps, el tabac conté un gran nombre de substàncies nocives per a la salut. L'aparició de càncer de llavi, boca i estómac, així com d'alguns tipus d'úlceres, està relacionada amb el consum de tabac.

7 comentarios: